ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Έντονες αντιδράσεις ΣΑΣΙ και ΛΑΣ για τις δηλώσεις Τσουκαράκη

Έντονες και αναμενόμενες αντιδράσεις προκάλεσαν οι προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του Σχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη-Προέδρου της ΠΟΕΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τους συναδέλφους που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, με αφορμή την κατάθεση στη ΒτΕ σ/ν που συμπεριλαμβάνει και το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ε.Δ. και Σ.Α. 

Με σχετικές Ανακοινώσεις Τύπου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ) και η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ) κατακεραυνώνουν τον συνδικαλιστή "συνάδελφο". 

Ο ΣΑΣΙ, εκτός των άλλων, ζητά από τη "φυσική Ηγεσία των Ε.Δ και ιδιαίτερα της Π.Α να πάρουν θέση και να προστατεύσουν το κύρος των στελεχών τους που οικειοθελώς αναλαμβάνουν αυτήν την επικινδυνότητα" που όπως χαρακτηριστικά λένε "σε μας που την ζήσαμε και επιβιώσαμε, δεν έμοιαζε με "οικοκυρικά".

Η ΛΑΣ με τη σειρά της, καλεί "το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣ να λάβει θέση και να διευκρινίσει αν τα λεχθέντα από τον Πρόεδρό του είναι θέσεις της Ομοσπονδίας τους, διαφορετικά να διαχωρίσει τη θέση του (αν και στη συζήτηση συμμετείχε και ο Γεν. Γραμματέας χωρίς να διαφοροποιηθεί). Ο δε Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατόπημα του" προτείνει δε "για να .... συμβάλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ στον λειτουργικό Π/Υ του ΥΠΕΘΑ, που τόσο τον απασχολεί (δεν είδαμε να τον απασχολούν άλλα προβλήματα), να καταθέσουν ο ίδιος και ο Γεν. Γραμματέας, τις αποδοχές τους δύο (2) μηνών κάθε έτους, που αντιστοιχούν στις ειδικές άδειες συνολικά τουλάχιστον 60 ημερών που δικαιούνται έκαστος εξ αυτών (Ν. 4407/2016, Άρθρο 50, παραγρ. 7), οι οποίες είναι επιπλέον από την κανονική άδεια … και που προφανώς το διάστημα αυτό ΔΕΝ θα είναι στην υπηρεσία τους".

Ο ΣΑΣΥΔΑ καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Τσουκαράκη, προσυπογράφει τις Ανακοινώσεις Τύπου ΣΑΣΙ - ΛΑΣ και αναμένει ανάλογες ενέργειες από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ.


δείτε (video) τις επίμαχες δηλώσεις Τσουκαράκη

διαβάστε την Ανακοίνωση Τύπου του ΣΑΣΙ εδώ

διαβάστε την Ανακοίνωση Τύπου της ΛΑΣ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου