ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΑΣΥΔΑ στο ΣτΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας παρέστη ο ΣΑΣΥΔΑ σήμερα Παρασκευή, 6 Οκτ 2017 και από ώρα 09:00 δια του Γεν.Γραμματέα του κ. Ηλία Ντούβλη, μετά από πρόσκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), στα πλαίσια πραγματοποίησης διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια εξέτασης από τη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας, σχετικής προσφυγής κατά των διοικητικών διατάξεων του Ν.4387/16 (νέος ασφαλιστικός νόμος - συντάξεις αποστράτων και χηρών)

Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του κ. Νικόλαου Σακελλαρίου, συζητήθηκαν (έπειτα από αναβολή) συνολικά 23 προσφυγές κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 με τον οποίο καθορίστηκε ο νέος τρόπος ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ, καθώς και οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει φορείς και οργανώσεις πολιτών μεταξύ των οποίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κ.α,, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί ο ασφαλιστικός νόμος ως αντίθετος στο Σύνταγμα, στην πρώτη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ζητείται η κατάργηση των μιας σειράς Υπουργικών Αποφάσεων που εκδόθηκαν βάσει του συγκεκριμένου Νόμου.

Το Γρ. Τύπου ΣΑΣΥΔΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου