ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Οι νεόπτωχοι των Ενόπλων Δυνάμεων

εφημερίδα "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΤΥΠΟΥ", 15 Οκτ 2017
Σγός (ΥΔΚ)ε.α. Ηλίας Ντούβλης - Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ

"Αν ήταν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα είχε τίτλο "Από το Καστελλόριζο Παπανδρέου στο βατερλό Κατρούγκαλου". Σεναριογράφοι οι εκάστοτε κυβερνώντες της τελευταίας επταετίας και ηθοποιοί όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών της τελευταίας πενταετίας, με θεατές τους χιλιάδες βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμπορους να πιστέψουν ότι, η Πατρίδα, σε ανταπόδοση των Υπηρεσιών τους, μείωσε τις συντάξεις τους έως και 60%. Έτσι, από τον κ. Κατρούγκαλο, η προσφορά του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εκτιμήθηκε στα 1450€ και του Αντιστρατήγου στα 1440€,  ισοπεδώνοντας οικονομικά και ηθικά τους τέως ηγήτορες του στρατεύματός μας.
Αν ειδικότερα αναφερθώ στους διπλά αμαρτάνοντες ανώτερους και κατώτερους αξιωματικούς-μια αμαρτία ως κάτω των 60 ετών και μια ως κάτω των 55 ετών-τότε μπορούμε να μιλούμε στην κυριολεξία για "βατερλό Κατρούγκαλου" που θα ολοκληρωθεί το 2019 με τον πλήρη επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων, ώστε αυτές από τετραψήφιες να καταλήξουν τριψήφιες. Έτσι, σύνταξη ύψους 1401€ το έτος 2010, σήμερα βρίσκεται στα 1056€ και το 2019 θα κυμανθεί στα 860€.
Συνυπολογίζοντας στις ανωτέρω μειώσεις και το τσεκούρι 40% των μερισμάτων των Μετοχικών ταμείων μας, μπορούν οι κυβερνώντες να καυχιόνται για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς συνταξιούχων, αυτής των "νεόπτωχων αποστράτων Αξιωματικών-Υπαξιωματικών της Πατρίδος μας".




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου