ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

"Επιδείξτε ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία και τις παραδόσεις των Σχολών που διαδέχεστε καθώς και την ανεκτίμητη προσφορά των προκατόχων σας" ... (Η.Δ. Δκτού ΣΜΥΑ)

Ταξχος (Ι) Γεώρ. Φασούλας
Δκτης ΣΜΥΑ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΑ
της 19ης Οκτωβρίου 2017

  
ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ (Να ενεργείς αφού αποκτήσεις γνώση)

Τα υπέροχο ρητό του Πιττακού του Μυτιληναίου, που συμπεριλήφθηκε στα Δελφικά αποφθέγματα, και κοσμεί το έμβλημα της Σχολής μας, μπορεί κάλλιστα να στηρίξει εμφατικά το όραμα και τον σκοπό της Σχολής Μονίμων Υπξκών Αεροπορίας.
Βρισκόμαστε όλοι και όλες μπροστά στην εύνοια της τύχης να συμμετέχουμε καθένας με τον τρόπο του και με τα καθήκοντα που ανατέθηκαν  σε μία ιστορική για το ίδιο το μέλλον της ΠΑ στιγμή, μιας και η πρώτη σειρά ΣΜΥΑ έχει ήδη αναλάβει να σηκώσει το υπέροχο φορτίο την εξέλιξης σε μία ενοποιημένη και αναβαθμισμένη Σχολή Υπαξιωματικών της ΠΑ.

Κύριε Αρχηγέ,

Οι Δόκιμοι Υπξκοί της 1ης ΣΜΥΑ, στέκονται μπροστά σας υπερήφανοι μετά το επιτυχές πέρας μιας επίπονης και έντονης για τα μέχρι και εχθές δεδομένα τους διαδικασίας, που μας απέδειξε ότι  διαθέτουν όλα εκείνα τα ψυχικά, πνευματικά και σωματικά προσόντα που απαιτούνται, για να φέρουν επάξια τον τίτλο του Δόκιμου Υπαξιωματικού.
Ο απώτερος σκοπός της Σχολής είναι η απόδοση στην υπηρεσία στελεχών που αποφοιτώντας από τη ΣΜΥΑ, θα διακρίνονται για το ήθος, τον πατριωτισμό, την υπερηφάνεια, την πειθαρχικότητα, την γνώση, τον επαγγελματισμό, και την πίστη σε οράματα, με παράλληλο σεβασμό στις παραδόσεις τών Σχολών και  της ΠΑ .

Η παρουσία σας καταδεικνύει περίτρανα το έντονο και αδιάλειπτο ενδιαφέρον σας για την πρόοδο της Σχολής, την επίτευξη των υψηλών στόχων και την εστιασμένη σας προσοχή στην καλλιέργεια των στελεχών μέσα από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης της ΠΑ και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι  είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτόν τον Εθνικό στόχο.

Προσωπικό της Σχολής

Σας συγχαίρω για την επιτυχή έκβαση των ιδιαίτερων προσπαθειών που καταβάλατε , ώστε να φθάσετε τους Δοκίμους μας στην εκκίνηση ενός αγώνα, στον οποία θα μας έχουν μόνιμους συμπαραστάτες για τα επόμενα τρία χρόνια της φοίτησής τους.
Μην ξεχνάτε ότι οι νέοι χρειάζονται περισσότερα πρότυπα παρά κριτικές. Γίνετε λοιπόν εσείς  τα ζωντανά τους πρότυπα, και να θυμάστε ότι ένας δάσκαλος που προσπαθεί να διδάξει , χωρίς να εμπνεύσει τον μαθητή με την επιθυμία τού να μάθει, είναι σαν να πιστεύει ότι μπορεί να σφυρηλατήσει περίτεχνα  ένα παγωμένο σίδερο.
Να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην προδώσετε τις ελπίδες και τα όνειρα των νέων μας.

Αγαπητοί γονείς των Νέων Δοκίμων,

Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπιστευτήκατε ότι πολυτιμότερο έχετε. Τα παιδιά σας. Σας υποσχόμαστε και εμείς να τα αντιμετωπίζουμε σαν ότι πολυτιμότερο έχουμε. Εξάλλου στην ένδοξη πολεμική μας Αεροπορία, το ανίκητο όπλο και ο πολλαπλασιαστής ισχύος είναι το υπέροχο προσωπικό μας.
Καμαρώστε τα σήμερα. Δείτε την θέληση στο βλέμμα τους, διακρίνετε το πείσμα και την περηφάνια τους που σας φωνάζει «ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ». Χειροκροτείστε την προσπάθειά τους , και απολαύστε μαζί τους αυτή την υπέροχη πρώτη νίκη τους μέσα από τις τάξεις πλέον της ΠΑ.
            
Νέοι Δόκιμοι,

 Σας παρακολούθησα σε όλη την προσπάθειά σας  για την ένταξη στον κόσμο της πειθαρχίας, της ιεραρχίας, του προγράμματος, της τυποποίησης, της διαρκούς ενεργοποίησης, και της επίτευξης πολύ γρήγορα πολύ υψηλών στόχων.
Θαύμασα την ορμή σας και το πείσμα σας, τη θέλησή σας και την ευγένεια της ψυχής σας να τιμάτε την επιλογή σας με όλες σας τις δυνάμεις, και τέλος απόλαυσα μαζί σας τόσα χαμόγελα μικρών αλλά σημαντικών επιτυχιών σας σε όλα τα σημεία της εκπαίδευσης σας.
Με την βροντερή και πεισμώδη σας φωνή δώσατε τον Ιερό όρκο Τιμής και Πίστης προς την Πατρίδα, το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.
Μην λησμονήσετε ποτέ ότι όπως ο Αισχύλος τόνιζε «Δεν είναι ο όρκος που μας κάνει να εμπιστευόμαστε τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που μας κάνει να πιστεύουμε στην αξία του  όρκου του».

Επιδείξτε  ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία και τις παραδόσεις των Σχολών που διαδέχεστε, καθώς και την ανεκτίμητη προσφορά των προκατόχων σας.

Σας προτρέπω στην επιθυμία για γνώση και τελειότητα. Μην αρκεστείτε απλά στα καλά όταν μπορείτε τα άριστα, στα μέτρια όταν αξίζετε τα τέλεια, στα ταπεινά όταν σας πρέπουν τα υπερήφανα. Να εξακολουθήσετε να μαθαίνετε πάντα, να ακούτε εκείνους που γνωρίζουν, να έχετε ως πρότυπα τους εντίμους και του ιδεολόγους, και να πράττετε αυτό που επιτρέπει το ήθος σας, υπαγορεύει η καλλιέργειά σας και στηρίζει η ικανότητά σας.      
  
Νέοι Δόκιμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας αισθάνεται και φέτος την ιδιαίτερη τιμή που η Χώρα σας εμπιστεύεται και επιτρέπει σε εμάς να συνδράμουμε στον Ιερό σας αγώνα με την εκπαίδευση σας. Ως μέλη του Ελληνισμού υποχρεώσεις σας πρωτίστως πηγάζουν από τον Ιστορία του έθνους και της Θρησκείας μας. Πρέπει να προσπαθήσετε για να δικαιώσετε όλους αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν.

Δόκιμοι της 1ης  Σειράς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας,

Σας εμπιστεύομαι, σας καμαρώνω, πιστεύω στη δύναμή σας και σας υπόσχομαι να είμαι συνοδοιπόρος και συναγωνιστής σας σε ότι επιλέγετε.
Βέβαιος για την τελική σας επιτυχία σας καλώ να αναφωνήσετε


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


Ταξίαρχος Ιπτάμενος Γεώργιος Φασούλας
Δεκέλεια 19 Οκτωβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου