ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΑΣΥΔΑ παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας του Α.Ξ.Ι.Α. και στην κοινή σύσκεψη των Μετοχικών Ταμείων-Ενώσεων Αποστράτων-ΠΟΑΣΑ-Α.Ξ.Ι.Α.

Την Τετάρτη 25 Οκτ 2017 το πρωί, ο ΣΑΣΥΔΑ, εκπροσωπούμενος από το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη, παρέστη έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου από προχθές οι χήρες μέλη του Συλλόγου (Α.Ξ.Ι.Α.), πραγματοποιούν "παράσταση διαμαρτυρίας διαρκείας" και υπέγραψε στο Βιβλίο συγκέντρωσης Υπογραφών,  στηρίζοντας και με αυτό τον τρόπο, τον δίκαιο αγώνα τους κατά του ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ άρθρου 12 του ν.4387/16 (γνωστού ως νόμου Κατρούγκαλου) ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ.

Ο ΣΑΣΥΔΑ,   κ α λ ε ί   συναδέλφους και φίλους, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα του Α.Ξ.Ι.Α. , προσερχόμενοι οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου στο σημείο (Σταδίου 29, Αθήνα) και υπογράφοντες στο σχετικό Βιβλίο Συγκέντρωσης Υπογραφών.     Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε  και   Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε   να μη βρεθεί καμιά και κανένας μας στη θέση τους !


Ακολούθως, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ρούσσο και το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη, συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ), των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), της ΠΟΑΣΑ και του Α.Ξ.Ι.Α. με αντικείμενο τις περικοπές αλλά και την αναστολή καταβολής κατά περίπτωση των συντάξεων χηρείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), οι οποίοι, ήταν άκρως κατατοπιστικοί ως προς την εφαρμογή των διατάξεων του σχετικού νόμου.


Με συντονιστή της συζήτησης τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Σπυρίδων Καββούρη, εξετάστηκαν τα αιτήματα του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, που είναι:

(1) Να χορηγείται το μέρισμα ακόμα και εάν δεν αποδώσει ο αγώνας για άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης χηρείας με πρόσθετη νομοθέτηση αν απαιτηθεί.

(2) Να μην μειωθεί το ποσοστό χορήγησης του μερίσματος ακόμα και εάν δεν αποδώσει ο αγώνας για επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης χηρείας στο 70% του εκλιπόντος.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α να δίδεται από τα Μετοχικά (όχι επικουρικά) Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας το βοήθημα θανάτου και το μέρισμα με την προσωρινή σύνταξη, έγινε αποδεκτό.


Στα πλαίσια αναζήτησης μιας οριστικής λύσης, κατατέθηκαν αρκετές διαφορετικές προτάσεις τόσο από τους Προέδρους των Μετοχικών Ταμείων όσο και από τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. Οι Γεν. Δντες των Μετοχικών Ταμείων με τη σειρά τους, παρουσίασαν οικονομικά στοιχεία αποθεματικών αλλά και τους νομικούς σκοπέλους που θα πρέπει να ξεπερασθούν σε περίπτωση μιας "ενδιάμεσης" λύσης, στην κατεύθυνση της προσωρινής αντιμετώπισης του ζητήματος από τα ίδια τα Ταμεία, ως την επίτευξη του στόχου που είναι η κατάργηση του άρθρου 12.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου