ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Τριήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα - Καλπάκι - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο - Τρίκαλα

Το τριήμερο 1,2 και 3 Ιουνίου 2018, ο ΣΑΣΥΔΑ πραγματοποίησε προγραμματισμένη εκδρομή σε Ιωάννινα - Καλπάκι - περιοχή Ζαγοροχωρίων - Μέτσοβο και Τρίκαλα.

Την 1η ημέρα: Αναχώρηση το πρωί της Παρασκευής 1/6 με υπερπολυτελές λεωφορείο από την Αθήνα και με κατεύθυνση δυτικά, μέσω Ν.Ε.Ο Αθηνών-Πατρών (Α8) - Εγνατίας Οδού (Α2) και Ιόνιας Οδού (Α5) οι εκδρομείς έφτασαν το μεσημέρι στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου πραγματοποίησαν και την πρώτη τους επίσκεψη στο ονομαστό "Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη" γνωστού και ως Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη.


Με το πέρας της ενδιαφέρουσας ξενάγησης, την οποία πραγματοποίησε η ίδια η διευθύντρια του μουσείου και κόρη του ιδρυτή του, κ. Άννα Βρέλλη, αντηλλάγησαν αναμνηστικός πάπυρος επίσκεψης και αναμνηστικά δώρα, μεταξύ της διευθύντριας και του Προέδρου ΣΑΣΥΔΑ.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς τακτοποιήθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νησί της λίμνης Ιωαννίνων γνωστού και ως "Νησιού της Κυρά Φροσύνης" και στο Κάστρο της πόλης.
Το Νησί είναι συνδεδεμένο με τη ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά. Ο οικισμός του νησιού είναι και επίσημα ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο, τους όμορφους κήπους, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης παραδοσιακής τέχνης. Η Κυρα-Φροσύνη όπως έγινε γνωστή η Ευφροσύνη Βασιλείου (1773 - 11 Ιανουαρίου 1801) συνδέθηκε με την ιστορία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων και το τραγικό τέλος της στις 11 Ιανουαρίου του 1801 τραγουδήθηκε σε δημοτικά τραγούδια αλλά έγινε και όπερα, μυθιστόρημα και ταινία.

Τη 2η ημέρα: το πρωί του Σαββάτου 2/6, αναχώρηση για την περιοχή Καλπακίου - Ζαγοροχωρίων. 

Άφιξη στο "Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου", και ξενάγηση από στρατιωτικό προσωπικό της 8ης ΕΑΝ. Με το πέρας της, αντηλλάγησαν αναμνηστικός πάπυρος επίσκεψης και αναμνηστικά δώρα, μεταξύ του επικεφαλής και του Προέδρου ΣΑΣΥΔΑ.

Εν συνεχεία, επίσκεψη στο "Μνημείο Έλληνα Μαχητή" που δεσπόζει στο λόφο πάνω από το χωριό. Εκεί, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ κ. Γεώργιος Ρούσσος, συνοδευόμενος από τα συμμετέχοντα στην εκδρομή Μέλη Δ.Σ. κ.κ. Παναγιώτη Κοκμοτό και Νικόλαο Λαμπρόπουλο, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθως, επίσκεψη στο γραφικό χωριό Μονοδένδρι που δεσπόζει στη "χαράδρα του Βίκου" με την μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του. Παραμονή στον οικισμό, επίσκεψη στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό - Εκθεσιακό Κέντρο (Παραδοσιακές τέχνες) του Ιδρύματος Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής και γεύμα σε τοπικές ταβέρνες.

Η επίσκεψη στην περιοχή, ολοκληρώθηκε με στάση στο "γεφύρι του Κόκκορου" στους Κήπους Ζαγορίου.

Το υπόλοιπο της ημέρας αφιερώθηκε σε περιηγήσεις στα σοκάκια της πόλης των Ιωαννίνων και την παραλία της Λίμνης.

Την 3η ημέρα: Το πρωί της Κυριακής 3/6, αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο μέσω Εγνατίας Οδού. Άφιξη και επίσκεψη στο Αρχοντικό Τοσίτσα και στο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Εν συνεχεία, εγκαταλείποντας την Εγνατία Οδό, μέσω της επαρχιακής οδού Παναγίας (Κουτσούφλιανης) – Καλαμπάκας άφιξη στην πόλη των Τρικάλων. Περιήγηση πέριξ του Ληθαίου ποταμού, την κεντρική πεζογέφυρα, τα γραφικά στενά της παλαιάς πόλης και τέλος επίσκεψη στο βυζαντινό Φρούριο.

Στο χώρο του Φρουρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και αντηλλάγησαν αναμνηστικοί πάπυροι επίσκεψης και αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των Προέδρων των Συλλόγων.

Αργά το μεσημέρι, αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση προγραμματισμένη στάση στα Καμένα Βούρλα.


Το Γραφείο Τύπου ΣΑΣΥΔΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου