ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αναδρομική διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών (μισθών-συντάξεων) και συμπληρωματικού εφάπαξ λόγω πλημμελούς εφαρμογής αποφάσεων του ΣΤΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας θέτουμε υπόψη, επιστολή που λάβαμε από το Δικηγορικό Γραφείο της κ. Ροδάνθης Πετραδέλλη & Συνεργατών, με τρία συνημμένα που αφορούν δικαιολογητικά για ε.ε. και ε.α. στελέχη, καθώς και διεκδίκηση συμπληρωματικού εφάπαξ από ε.α. Αξκούς που εμπίπτουν στην αντίστοιχη περίπτωση.

Ο ΣΑΣΥΔΑ προσεγγίζει θετικά την πρόταση του υπόψη Δικηγορικού Γραφείου, ωστόσο, επειδή έχουν δημοσιευθεί και από άλλα Δικηγορικά Γραφεία, παρόμοιες νομικές αναλύσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι η επιλογή Δικηγορικού Γραφείου για την κατάθεση αγωγής, αποτελεί ατομική ευθύνη, αφού βέβαια ληφθεί υπόψη και η δυνατότητα μείωσης του κόστους σε περίπτωση ομαδικών αγωγών (20 ή 50 ενδιαφερομένων)

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση αίτησης για "διακοπή παραγραφής" στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), για όσους δεν έχουν καταθέσει, παραμένει επιβεβλημένη, τούτο δε λαμβάνει χώρα με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή μας στο κτίριο του ΝΣΚ (Ακαδημίας 68 - Αθήνα), χωρίς την παρουσία δικηγόρου και τη σύνταξη της σχετικής αίτησης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΣΥΔΑ 




(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής)


" Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Σας στέλνω συνημμένα επικαιροποιημένο ενημερωτικό σημείωμα και πρόταση του γραφείου μας, αναφορικά με την διεκδίκηση της διαφοράς των αναδρομικών που παράνομα το Υπουργείο Οικονομικών δεν επέστρεψε στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.
Θέλω επίσης να σας επισημάνω ότι η άσκηση αγωγής, ανεξάρτητα με την επιλογή του Δικηγόρου, είναι επιβεβλημένη, εάν φυσικά δεν υλοποιηθεί η πρόσφατη δήλωση του κ. ΥΕΘΑ περί καταβολής τους, καθόσον η διεκδικούμενη διαφορά είναι σημαντική, έχει πάγιο χαρακτήρα και προστίθεται στον βασικό μισθό, επί του οποίου υπολογίζονται τα διάφορα επιδόματα, το εφάπαξ, τα μερίσματα και η σύνταξη. Ωστόσο παραμένει επιβεβλημένη η κατάθεση αίτησης διακοπής παραγραφής στο ΝΣΚ, για όσους δεν την έχουν καταθέσει.
Η μη άσκηση του δικαιώματος της διεκδίκησης, πέραν των οικονομικών συνεπειών, παραγράφεται οπότε δημιουργεί το υπόβαθρο της δημιουργίας μισθών – συντάξεων δύο ταχυτήτων και της εν συνεχεία παγίωσής τους στο κατώτερο επίπεδο.
Η δικαστική διεκδίκηση της αναδρομικής διαφοράς των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του ΣτΕ συνιστά ατομικό δικαίωμα και δεν σχετίζεται ούτε κοινοποιείται στην υπηρεσία, ούτε επηρεάζει την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών.
Οι αγωγές των εν ενεργεία στελεχών ασκούνται ομαδικά στα πολιτικά δικαστήρια (Διοικητικό Πρωτοδικείο) και των εν αποστρατεία στελεχών επίσης ομαδικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Επίσης θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών περί πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων του ΣΤΕ, το γραφείο μας, σε περίπτωση που επιλυθεί το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκδίκαση των υποθέσεων, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ της δικαιούμενης ποσοστιαίας δικηγορικής αμοιβής του 4%, την οποία περιορίζει στο εφάπαξ ποσό των τριάντα (30€) ευρώ.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την προώθηση του e-mail και των συνημμένων στα μέλη του Συνδέσμου σας, σε φίλους και συναδέλφους για ενημέρωση τους.
Ελπίζοντας σε συνεργασία μας παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Ροδάνθη Π. Πετραδέλλη
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ                    "



Για να δείτε το Ενημερωτικό Σημείωμα και τα συνημμένα σε αυτό δικαιολογητικά, πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου