ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο


Σε μία εποχή, κατά την οποία η ολοένα και αυξανόμενη εξάρτησή μας από την ψηφιακή τεχνολογία επηρεάζει την ψηφιακή και καθημερινή μας πραγματικότητα σε προσωπικό αλλά και σε εργασιακό επίπεδο, πρέπει να αναζητήσουμε γνώσεις, ικανότητες και τρόπους για να την προστατέψουμε.

Σε αυτή την λογική εντάσσεται ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων "Indroduction to Cyber Security" που εκπονήθηκαν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ενωμένου Βασιλείου και διδάσκονται ΔΩΡΕΑΝ εξ' αποστάσεως μέσω διαδικτύου, από την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα www.futurelearn.com.


Τα σεμινάρια απευθύνονται στο μέσο χρήστη της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας (Η/Υ, smartphons, tablet κ.α.) χωρίς να απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις περί υπολογιστών και γενικότερα περί ψηφιακής τεχνολογίας. Τα σεμινάρια δεν θα βοηθήσουν κάποιον να μάθει να σπάει κωδικούς ή να γίνει Hacker. Θα βοηθήσουν σίγουρα όμως κάποιον που θέλει να προστατέψει την ψηφιακή του πραγματικότητα, καθώς η διδασκόμενη ύλη καλύπτει ένα βασικό φάσμα όρων και εννοιών, που αφορούν την ασφάλεια της πληροφορίας ή αλλιώς του Κυβερνοχώρου. 

Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην διοικητική λειτουργία της ΠΑ και δεδομένης της ολοένα αυξανόμενης χρήσης ψηφιακών μέσων, η εκπαίδευσή τους στην ψηφιακή ασφάλεια, πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό προσόν.

Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων και διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα (μέτρια γνώση αγγλικών, διάθεση και ένα μεταφραστικό πρόγραμμα είναι αρκετά). 

Οι ενότητες που διδάσκονται αφορούν τα ακόλουθα αντικείμενα :

- 1η Εβδομάδα : Treat Landscape (Σύγχρονες ψηφιακές απειλές)
- 2η Εβδομάδα : Authentication (Αυθεντικοποίηση - Διαχείριση κωδικών)
- 3η Εβδομάδα : Malware (Κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού)
- 4η Εβδομάδα : Networking and Communications (Δίκτυα και τρόποι 
επικοινωνίας)
- 5η Εβδομάδα : Cryptography (Κρυπτογραφία)
- 6η Εβδομάδα : Network Security (Ασφάλεια δικτύων)
- 7η Εβδομάδα : When your Defences Fail (Τί γινεται σε περίπτωση παραβίασης της ψηφιακής
                         ασφάλειας)
- 8η Εβδομάδα : Managing Security Risks (Αξιολόγηση των διακυβευμάτων ασφαλείας)

Κάθε Δευτέρα ανοίγει και μία εκπαιδευτική ενότητα 15-25 μαθημάτων, τα οποία μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος οποτεδήποτε θελήσει, ελεύθερα, ανάλογα με το πρόγραμμά του. 

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μικρά κείμενα μίας σελίδας, πολυμέσα φωτογραφιών και βίντεο (με δυνατότητα αγγλικών υποτίτλων) και συζητήσεις μέσω κειμένου μεταξύ των συμμετεχόντων. 

Στο τέλος κάθε ενότητας διενεργούνται απλές εξετάσεις που ελέγχουν την κατανόηση της ενότητας. Η ελάχιστη εβδομαδιαία ενασχόληση δεν ξεπερνά τις 2-3 ώρες. 

Η πλατφόρμα είναι καλοστημένη, ελκυστική και εξυπηρετική, ενώ παρέχει βοηθήματα (pdf, links κα) που βοηθούν την μαθησιακή διαδικασία. Η εγγραφή πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα της futurelearn με την δήλωση προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η δήλωση των σεμιναρίων γίνεται από το μενού courses/ενότητα ONLINE & DIGITAL / Indroduction to Cybersecurity

Ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για το 2015 ξεκινά στις 20 Απριλίου, ωστόσο είναι δυνατή η εγγραφή στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων που ξεκίνησαν στις 26/1/2015.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου