ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μονοήμερη εκδρομική επίσκεψη στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας - ν.Επικουρίου Απόλλωνα - Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Μονοήμερη εκδρομική επίσκεψη διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας, το Σάββατο 17 Μαρ 2018 στην Πελοποννησιακή γη.

Μια ζεστή παρέα πενήντα περίπου συμμετεχόντων, αποτελούμενη στην πλειοψηφία της από αποφοίτους της ΣΥΔ (μας έκανα την τιμή να συμμετάσχουν και συνάδελφοι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ) καθώς και φίλους του Συλλόγου, μετά την πρώτη στάση για καφεδάκι στην "ΑΛΕΑ", ξεναγηθήκαμε αρχικά στην πόλη της Μεγαλόπολης με την όμορφη πλατεία της, όμοια με αυτές της Σπάρτης, Αρεόπολης και Καρύστου, μιας και σχεδιάστηκαν μεταξύ 1834-1837 επί Όθωνα.

Καθ' οδόν, θαυμάσαμε τον οικισμό της Καρύταινας με το κάστρο της και λίγο αργότερα φτάσαμε στην ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, η οποία τον 18ο και 19ο αιώνα, ανέδειξε επιφανείς άνδρες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επισκεφθήκαμε την "Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας", μιας εκ των καλυτέρων των Βαλκανίων, με πρωτότυπα έργα, βιβλία, επιστολές και χειρόγραφα, προσφορά του Ανδριτσαναίου Κων.-Αγαθ. Νικολόπουλου.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ναού Επικουρίου Απόλλωνα, αντίγραφο του Παρθενώνα, έργο του Ικτίνου μεταξύ 420-400πΧ. Ο ίδιος ο ναός, λόγω της ενσκήψεως την εποχή πανώλης, αφιερώνεται στον Απόλλωνα, τοποθετείται επί ειδικής βάσεως ώστε να κλίνει την ημέρα, γεγονός όμως που δεν μπορεί να αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά.

Επιστροφή το μεσημέρι για γεύμα και ξεκούραση στην Ανδρίτσαινα και νωρίς το απόγευμα, αναχωρήσαμε για την πόλη της Τρίπολης.

Στην Αρκαδική πρωτεύουσα, πραγματοποιήσαμε προγραμματισμένη επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο το οποίο αποτελεί Παράρτημα του πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Ο Διευθυντής του και το προσωπικό του Μουσείου, μετά τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε, μας ξενάγησαν στους χώρους με τα εκθέματα ενώ δεν παρέλειψαν να μας προσφέρουν βουτήματα & αναψυκτικά.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπίας, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ, επέδωσε στο Δντης του Μουσείου "αναμνηστικό εθιμοτυπικής επισκέψεως" και ο Γεν.Γραμματέας προσέφερε σε όλο το διακλαδικό προσωπικό, μικροαναμνηστικά με το έμβλημα του Συλλόγου.

Η εξόρμηση, ολοκληρώθηκε τις βραδυνές ώρες στην Αθήνα, με ανταλλαγή ευχών, ένεκα των Άγιων Ημερών που έρχονται.

Ο Σύλλογος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει:

   α.   Τον Ανδριτσαναίο τέως Λυκειάρχη κο Παν. Νικολακόπουλο, αδελφό αποφοίτων της Σχολής μας, που ακούραστα μας ξενάγησε σε όλη τη διαδρομή της εκδρομής μας και των επί μέρους επισκέψεων.

   β.   Την κα Αντωνία Βλαχούση-Κονδύλη, Διευθύντρια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση.

   γ.   Τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, Σμχο (Ε) Κων/νο Κρούσκο, τον Ασμία Ευ. Γιόβα και το στρατεύσιμο προσωπικό του, για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση.










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου