ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

1946-2016 εβδομήντα χρόνια στράτευση των Ελλήνων στην ΠΑ


Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα (70) χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σμηνιτών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η ιστορία της Μονάδας αρχίζει από το στρατόπεδο Δεκέλειας, στο οποίο το 1946 συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Ν/Σ Σμηνιτών με εκπαιδευτές Αξκούς και Υπξκούς. 

Το Κέντρο τον ίδιο χρόνο μεταφέρθηκε στον Άραξο με την επωνυμία "Αεροπορική Βάση Αράξου", για να λάβει λίγο αργότερα τη σημερινή ονομασία "124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης". 

Από τον Άραξο, η Μονάδα μεταφέρθηκε στην Τρίπολη στην σημερινή της θέση, τον Αύγουστο του 1973.

Στο πλαίσιο της επετείου, η Μονάδα προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου με θέμα "1946-2016 εβδομήντα χρόνια στράτευση των Ελλήνων στην ΠΑ"
Για την στοιχειοθέτηση του υλικού που θα παρουσιαστεί, απαιτείται η συγκέντρωση πληροφοριών που πηγάζουν μέσα από ιστορικά στοιχεία, όπως τα τηρούμενα στην αντίστοιχη υπηρεσία της ΠΑ, καθώς και εμπειρικές γνώσεις των ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με τους τομείς διοίκησης, προσωπικού, εκπαίδευσης και της στρατολογίας.
Ενδεικτικά, μερικές από τις ενότητες των πληροφοριών που αναζητούνται, αφορούν τα πιο κάτω αντικείμενα:
α.   Στρατολογία
β.   Στολές
γ.   Εκπαίδευση
δ.   Στρατωνισμός-Μέριμνα-Εγκαταστάσεις
ε.   Οπλισμός
στ.  Νομοθετήματα που αφορούν τη θητεία
ζ.    Ειδικότητες στρατευσίμων
η.    Πολεμική δράση-πεσόντες
θ.    Κοινωνική προσφορά
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Μονάδα με έγγραφό της ζήτησε επίσημα τη συνεργασία του ΣΑΣΥΔΑ στην συγκέντρωση πληροφοριών, τόσο από ιστορικές πηγές, όσο και από την προσωπική μαρτυρία παλαιοτέρων συναδέλφων, που θα είναι χρήσιμες για την τεκμηρίωση του αφιερώματος, με το σκεπτικό ότι "οι απόφοιτοι της ΣΥΔ, ιδιαίτερα οι Στρατολόγοι και οι Αμύνης Αεροδρομίων που λόγω πεδίων εργασίας, έχουν μεγάλη εμπειρία στα πιο πάνω αντικείμενα".
Επιπλέον αναζητεί σχετικό φωτογραφικό υλικό που τυχόν υπάρχει σε προσωπικά αρχεία μελών μας και έχουν την ευγενή καλοσύνη να μας το διαθέσουν για προβολή.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΣΑΣΥΔΑ καλεί τα μέλη του αλλά και το σύνολο των αποφοίτων της ΣΥΔ, να ανταποκριθεί στην προσπάθεια αυτή, προσκομίζοντας στο Σύλλογο το προαναφερόμενο υλικό που πιθανό κατέχει, με σκοπό την προβολή του στην εν λόγω Έκθεση. Εξυπακούεται ότι το υλικό θα παραληφθεί-επιστραφεί στους κατόχους του με την προβλεπόμενη διαδικασία (πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής).

Το Γρ. Επικοινωνίας ΣΑΣΥΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου