ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τρόπος Εκλογής Μελών Δ.Σ. ΕΑΑΑ ... έντονη αντίδραση των ΣΑΣ - ΣΑΣΥΔΑ - ΣΑΙΡ - ΠΑΣΟΙΠΑ - κοινό Δελτίο Τύπου



Αθήνα, 28 Μαι 2015

Κ Ο Ι Ν Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Κ.Υ.Α που διέπει την Οργάνωση και Λειτουργία της Ε.Α.Α.Α.

Με έκπληξη αλλά και έντονη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι έχει υποβληθεί από την αρμόδια Δνση του Γ.Ε.Α , προς υπογραφή στο Γραφείο του κ. Υ.ΕΘ.Α , φάκελος που αφορά στην τροποποίηση διατάξεων , οι οποίες ρυθμίζουν τα θέματα εκλογής των μελών του Δ.Σ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α). Ο φάκελος αυτός είχε παραμείνει στο Γ.Ε.Α για διάστημα περίπου 10 μηνών. 

Η έκπληξή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθόσον δεν μπορούμε να αντιληφθούμε :

1. τι άλλαξε και ανασύρθηκε από το περιθώριο η τροποποίηση της Κ.Υ.Α μετά από 10 μήνες.

2. γιατί η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα δημοκρατικά και στα ανθρώπινα δικαιώματα, προωθεί ένα φάκελο που απαξιεί τη βούληση της πλειοψηφίας και τον οποίο η προηγούμενη Ηγεσία τον είχε θέσει στο περιθώριο.

3. γιατί επιλέχθηκε το χρονικό αυτό σημείο για την υλοποίηση της προτεινόμενης τροποποίησης της Κ.Υ.Α ελάχιστες ημέρες πριν από την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών στην Ε.Α.Α.Α.

To θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων. Είναι πρόδηλο, επίσης, ότι η οργάνωση και λειτουργία των Ενώσεων των ε.α. Αξιωματικών πρέπει, πλέον, να διενεργείται μέσα από ένα μη στρατιωτικής φιλοσοφίας και νοοτροπίας σύγχρονο νομικό πλαίσιο, το οποίο να είναι εναρμονισμένο με το πνεύμα και τις αρχές του Συντάγματος, ώστε οι Ενώσεις να δρουν μέσα από περιβάλλον-χώρους, με ανάλογες δομές και συμπεριφορές, όπου να διαμορφώνονται προϋποθέσεις ειλικρινούς επικοινωνίας, όλων των προελεύσεων και κατηγοριών αποστράτων Αξιωματικών, μέσα από πνεύμα αλληλοσεβασμού, συναδελφικής αλληλεγγύης, ισότητας, ενότητας, ομοψυχίας, και αγαστής συνεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται νηφάλια σκέψη, ορθή διαχείριση και προβολή των θεμάτων-προβλημάτων, που απασχολούν όλους ανεξαίρετα τους ε.α. Αξιωματικούς.

Ε ί μ α σ τ ε   κ ά θ ε τ α   α ν τ ί θ ε τ ο ι

στην προτεινόμενη τροποποίηση της Κ.Υ.Α. , με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ε.α. Αξιωματικών τάσσεται κατά της πρότασης αυτής ειδικότερα δε την παραμονή των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. Θεωρούμε δε αυτονόητο την διενέργεια των επικείμενων εκλογών με το υφιστάμενο καθεστώς και κατόπιν το νέο Δ.Σ έχει χρέος να μεριμνήσει άμεσα για την συντομότερη συγκρότηση ενός νέου σύγχρονου νομικού πλαισίου δημοκρατικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, το οποίο να αντικαταστήσει το αναχρονιστικών αντιλήψεων νομοθετικό διάταγμα 1171/72.

Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ε.Α.Α.Α, η οποία αριθμεί περισσότερα των 9000 μελών και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, 
κ α λ ο ύ μ ε

τον αξιότιμο κ. Υ.ΕΘ.Α να θέσει προς επανεξέταση την υποβληθείσα πρόταση, ώστε να υπάρξει, εξαρχής, ζήτημα επαναδιατύπωσης του κειμένου της Κ.Υ.Α, με βάση τις προτάσεις-απόψεις του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι ευθύνες για τις συνέπειες που θα έχει η τυχόν εφαρμογή της προτεινόμενης ΚΥΑ, θα ανήκουν ακέραια σε αυτούς που εμπνεύστηκαν την παραβίαση και την επιβολή κανόνων που προσβάλουν την ισότητα και την ισονομία που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα μέλη μιας Ένωσης, η οποία λειτουργεί σημειωτέον, χάρη στις υποχρεωτικές κρατήσεις των μελών της.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
δια των Προέδρων των

           Για το Δ.Σ. Σ.Α.Σ            Για το Δ.Σ. Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α            Για το Δ.Σ Σ.Α.Ι.Ρ            Για το Δ.Σ  Α.ΣΟΙ.Π.Α

              Δ. Φαλτάιτς                      Γ. Ρούσσος                        Ι. Κρανιάς                  Μ. Παπασταύρου 
                Σμχος ε.α                          Ταξχος ε.α                          Ασμχος ε.α




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου