ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

"Συναδελφικό Σάλπισμα"



Αγαπητέ/ή  Συνάδελφε/ισσα
Απευθυνόμαστε σε σας, τους πρώην Δοκίμους της Σχολής μας και σήμερα μόνιμα στελέχη, με ουσιαστικά καθήκοντα και αρμοδιότητες, της Πολεμικής μας Αεροπορίας και σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, σας καλούμε να εγγραφείτε στο Σύλλογο Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ).
Στο Καταστατικό του Συλλόγου μας, στο άρθρο 3, αναφέρεται με πολύ εύστοχο τρόπο, ότι σκοπός του Συλλόγου είναι "η ανάπτυξη και καλλιέργεια στενών δεσμών των μελών του και ειδικότερα συναισθημάτων φιλίας, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και αγάπης καθώς και η προώθηση και υποστήριξη των συμφερόντων τους".
Ο Σύλλογος λοιπόν, απευθύνεται με την παρούσα επιστολή, σε όλους τους εν ενεργεία αποφοίτους της Σχολής μας, με σεβασμό στην αποστολή και στο έργο που επιτελούν σήμερα, προτρέποντάς τους να ενταχθούν στις τάξεις του και να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή του ανθρώπινου δυναμικού του που θα απογειώσει, ως αεροπόροι, την εμβέλειά του στα επίπεδα που του αρμόζει.
Στο εύλογο ερώτημα, τι μπορεί να προσφέρει ένας ακόμη Σύλλογος στα ενεργά στελέχη, συνοπτικά αναφέρουμε ορισμένους τομείς, όπως :
Στην προώθηση θεμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση των σπουδών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπξκών (ΑΣΣΥ) αλλά και το σπουδαιότερο, κατά την άποψή μας, στην υποβολή εκείνων των προτάσεων που θα καθιστούσαν το πτυχίο της Σχολής μας, ως ισότιμο Πτυχίο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Βέβαια το εγχείρημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι, κατά βάση, προσκρούει στις αναχρονιστικές αντιλήψεις ορισμένων φορέων, αναφορικά με τη θέση που θα πρέπει να κατέχουν τα ΑΣΣΥ στη στρατιωτική εκπαίδευση, χωρίς όμως οι φορείς αυτοί να λαμβάνουν υπόψη τους το υψηλό επίπεδο στο οποίο ευρίσκεται το ανθρώπινο δυναμικό των Σχολών αυτών, ιδιαιτέρως δε των αποφοίτων της ΣΥΔ.
Το θέμα αυτό, το οποίο ήδη, με σχετικό έγγραφό μας, έχουμε θέσει αναλυτικά, υπόψη του κ. ΥΕΘΑ, από τον οποίο ζητούμε και να μας δεχθεί, ώστε να του καταθέσουμε τις απόψεις μας αυτοπροσώπως, αποτελεί για το Σύλλογο πρωτεύον ζήτημα και πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε στην επικαιρότητα, μέσω της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "ΦΩΝΗ" και με την αποστολή επιστολών σε Πολιτικούς φορείς και συναρμοδίους, ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αποδέκτες ότι θα πρέπει να ενσκήψουν στο θέμα  με την προσοχή που του αρμόζει και να δώσουν την πρέπουσα λύση.
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ, το οποίο αρχίζει από το βαθμό ονομασίας-κατάταξης, μετά το πέρας φοιτήσεως, και ολοκληρώνεται με τον τελευταίο βαθμό εξελίξεως.
Είναι γεγονός ότι με τον τελευταίο νόμο για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ν.3883/2010), υπήρξε μείωση του καταληκτικού βαθμού των Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ.
Αυτό λοιπόν το θέμα, σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους, αναδεικνύουμε ως μείζον ζήτημα με την επαναφορά του στην επικαιρότητα, με δημοσιεύσεις, επιστολές και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, αιτούμενοι το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την επαναφορά μας στην προγενέστερη κατάσταση (ν.2439/1996).
Στο θέμα αυτό επικυριαρχεί μια μίζερη αντίληψη, μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, που τροφοδοτείται εδώ και πολλά χρόνια, ο πυρήνας του οποίου εντάσσεται στην άποψη ότι οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ θα πρέπει να προάγονται μέχρι το βαθμό του Ανθστή – Ανθσγού.
Δεν υπάρχει πιο κατάπτυστο σενάριο από την ανωτέρω προσέγγιση, το οποίο, ευτυχώς, δημόσια, εκστομίζεται από ορισμένους εμπαθείς κύκλους, με καθεστωτική νοοτροπία.
Αγαπητέ/ή  Συνάδελφε/ισσα
Προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνουμε ότι δεν μας χαρακτηρίζει η παντογνωσία, ούτε έχουμε τη δυνατότητα να επιλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν, με πολιτικές διασυνδέσεις ή παρεμβάσεις άλλων πρόσκαιρων παραγόντων.
Εκείνο όμως το οποίο μας χαρακτηρίζει είναι η υπομονή, η επιμονή και η ανεξάντλητη θέληση για την ανάδειξη των θεμάτων μας και την υποστήριξή τους σε όλα τα επίπεδα Διοικήσεως.
Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε κοντά μας και εσάς, θέλουμε τον ενθουσιασμό σας, την αυθόρμητη νεανική σκέψη σας, την παιδεία σας, τον αέρα της διεκδίκησης που χαρακτηρίζει κάθε νέο στέλεχος.
Η παρουσία σας αυτή, μπορεί να καταγραφεί στην εφημερίδα μας "ΦΩΝΗ", με την αποστολή άρθρου, χρονογραφήματος, αιτήματος ή απλών σκέψεων.
Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί, να τεκμηριώσουμε μαζί τα αιτήματά μας, χωρίς λογοκρισία και αποκλεισμούς, με καθαρή σκέψη και αγωνιστική διάθεση.
Ελάτε να μας περιγράψετε τα αιτήματά σας και πρώτοι εμείς θα τα προβάλλουμε, με δική μας ευθύνη, στους αρμόδιους φορείς, γιατί για εμάς, η παρουσία σας είναι το μείζον θέμα και η εγγραφή σας στο Σύλλογο το έλασσον.
Ο Σύλλογος διαθέτει το δικό του email (sasyda@hotmail.gr) και το επίσημο blog του (sasyda.blogspot.gr). Χρησιμοποιήστε τα ανωτέρω μέσα επικοινωνίας, για την αποστολή των εισηγήσεών σας αλλά και για την άμεση ενημέρωσή σας σε τρέχοντα θέματα και εξελίξεις που έχουν σχέση με την αποστολή του Συλλόγου.
Για την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε την προβλεπόμενη αίτηση και να καταβάλλετε το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ (20€) – 10€ δικαίωμα εγγραφής (εφάπαξ) και 10€ ετήσια συνδρομή.
Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή σας στο ιδιόκτητο Γραφείο μας στη Λυκούργου 9 (4ος όροφος) στην Αθήνα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη (10πμ-12πμ), είτε να "κατεβάσετε" από το blog την Αίτηση Εγγραφής, να την αποστείλετε συμπληρωμένη στο email ή το fax (210-3238449) και να καταβάλλετε το χρηματικό ποσό σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 040/714856-25  ή  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5185-076313-171).
Τέλος, σας καλούμε να ενημερώσετε όλους τους συναδέλφους της σειράς σας για την ύπαρξη του ΣΑΣΥΔΑ και να τους προτρέψετε να έρθουν κοντά μας. Προσδοκούμε στη συμμετοχή σας, ευελπιστούμε στη συμπόρευση όλων των συναδέλφων μας.

Η συνέχιση της λειτουργίας – ύπαρξης του Συλλόγου μας, αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας !


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου