ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ονομασία - Ορκωμοσία νέων Σμηνιών 53ης σειράς ΣΥΔ

Τη Δευτέρα 10 Σεπ 2018, πραγματοποιήθηκε στην Α/Β Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, η τελετή Ονομασίας των νέων Σμηνιών, της 53ης Σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για την πρώτη σειρά μονίμων Σμηνιών τριετούς φοιτήσεως.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) κ. Λαμπράκης Δημητρίου, επέδωσε τα διακριτικά των ειδικοτήτων, απευθύνθηκε στους νέους Σμηνίες δίνοντάς τους κατευθυντήριες οδηγίες και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ υπέγραψε και στο "Βιβλίο Επισκεπτών" της Σχολής.
Στη διάρκεια της τελετής, βραβεύτηκαν οι πρωτεύσαντες Σμηνίες, στην Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση, (ΥΣΛ) Θεοδώρα Καρακάση και στη Στρατιωτική & Αθλητική Εκπαίδευση, (ΥΜΕ) Γεώργιος Καρδάσης.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11 Σεπ 2017, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Σμηνιών της 53ης σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, συνοδευόμενου από την Υφυπουργό κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Χρήστο Χριστοδούλου.

Πρόκειται για την τελευταία τελετή ορκωμοσίας στην ιστορική έδρα της Σχολής εντός της Α/Β Σέδες.

Η τελετή ξεκίνησε με την παράδοση-παραλαβή της Σημαίας από την απερχόμενη Αρχηγό Σμία (ΥΣΛ) Αγγελική Γεωργίου στην ΔΥ ΙΙΙης (ΥΠΛ) Ευσταθία Τσαούση
Ακολούθως, οι νέοι Σμηνίες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο.
Τα πτυχία αποφοίτησης, στους είκοσι έξι (26) ορκισθέντες Σμηνίες, επέδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.
Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΑ κ. Αθανάσιος Πάνος,  οι εκπρόσωποι του τοπικού Παραρτήματος της ΕΑΑΑ κ.κ. Νικόλαος Μυλώσης-Γραμματέας και Συμεών Γιαννακίδης-Ταμίας, πλήθος ε.ε. και ε.α. ΣΥΔιτών, απόστρατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, εκπρόσωποι των πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σμηνιών.
Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Δκτής της Σχολής Σμχος (Ι) κ. Στυλιανός Ζαγκουμίδης, τόνισε πως "Η Σχολή, κατά τα τρία χρόνια της φοίτησής σας, σας παρείχε όλα τα ακαδημαϊκά, πνευματικά και ψυχικά εφόδια που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσετε το ταξίδι της προσφοράς στην Πολεμική Αεροπορία, στην άμυνα της χώρας αλλά και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Πρόκειται για ένα ταξίδι δύσκολο, απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό. Το αεροπορικό όπλο εξελίσσεται διαρκώς και ως εκ τούτου η «δια βίου μάθηση» για τους υπηρετούντες σε αυτό δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα." και έκλεισε λέγοντας "Νέοι Σμηνίες, Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε απόλυτα στα καθήκοντά σας, σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, ο Προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ να σας περιβάλλει πάντα «υπό την κραταιά σκέπη των πτερύγων Του»".
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση ...
και τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας της 53ης σειράς ΣΥΔ.
Ο ΣΑΣΥΔΑ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ρούσσο, το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη, τον Ταμία κ. Απόστολο Οικονόμου, τον Κοσμήτορα κ. Κων/νο Λιοζίδη, το Μέλος Δ.Σ. κ. Ιωάννη Λιάπη, τον Πρόεδρο Ε.Ε. κ. Δημήτριο Κοντοβά και τον Αρχηγό της 1ης σειράς ΣΥΔ κ. Γεώργιο Καμποσιώρα, τον οποίο ο κ. Υπουργός ζήτησε να γνωρίσει και είχε ιδιαίτερη συνομιλία μαζί του.
Κατά τη διάρκεια της παρατεθείσας δεξίωσης, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ απένειμε στον Διοικητή της Σχολής,  αναμνηστικό πάπυρο με αναφορά σε όλες τις σειρές αποφοίτησης ΣΥΔ.

 ΣΥΔ.
ενώ στη διάρκεια του εθιμικού τελευταίου προσκλητηρίου των νεο-ορκισθέντων Σμηνιών, ο ΣΑΣΥΔΑ απένειμε σε όλους τους νέους Συναδέλφους, αναμνηστικό πάπυρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου