ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Οργάνωση και Λειτουργία ΝΙΜΤΣ

   Σας γνωρίζουμε ότι το ΜΤΑ, με σχετικό Πρακτικό του, αποφάσισε την υποβολή πρότασης προς την Εποπτεύουσα το Ταμείο Αρχή (ΓΕΑ/Δ6) για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Νόμου 3818/1958, προκειμένου η διενεργούμενη κράτηση υπέρ ΝΙΜΤΣ (3%) επί του μερίσματος των εν αποστρατεία Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών της Π.Α. καθώς και των χηρευουσών οικογενειών αυτών να παύσει να αποδίδεται στο ΝΙΜΤΣ και να "εκτραπεί προς το 251ΓΝΑ", προς ενίσχυση του σκοπού του.
   Όπως αναφέρεται στο Πρακτικό, οι λόγοι που συνηγορούν για την προώθηση της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης, μεταξύ των άλλων, είναι και οι παρακάτω :
   -    Το ΝΙΜΤΣ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και επομένως μπορεί να νοσηλευθεί σε αυτό οποιοσδήποτε πολίτης ασφαλισμένος σε άλλον φορέα, χωρίς μηνιαία εισφορά.
   -    Το εν αποστρατεία προσωπικό της Π.Α. και τα μέλη των οικογενειών τους δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης ή οποιουδήποτε οικονομικού οφέλους ή ευεργετήματος σε αντιστάθμισμα της εισφοράς που καταβάλλουν στο ΝΙΜΤΣ, αφού το κόστος νοσηλείας τους καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ ή άλλο αντίστοιχο  ασφαλιστικό φορέα.
   Η αρμόδια Δνση του ΓΕΑ (Δ6) υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, ζητώντας την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς του, αναφορικά με την τροποποίηση της υπόψη διάταξης του ν.3818/58, ώστε να καταργηθεί η εισφορά υπέρ του ΝΙΜΤΣ από τα εν αποστρατεία στελέχη της Π.Α.
   Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το εν λόγω θέμα και θα ενημερώνει τα Μέλη του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΣΥΔΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου