ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ο ΣΑΣΥΔΑ στην ακρόαση Φορέων της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας &Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ

Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων με τους Τομεάρχες Άμυνας των κομμάτων και Βουλευτές που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ, ο ΣΑΣΥΔΑ παραβρέθηκε  κατόπιν επισήμου προσκλήσεως, στη δεύτερη συνεδρίαση της προαναφερθείσας Επιτροπής, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 14.00, στην "Αίθουσα Γερουσίας" του Μεγάρου της Βουλής,  στο πλαίσιο ακρόασης των Φορέων, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κ. Γεώρ. Ρούσσο και το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη.

Με ομιλητή το Γεν.Γραμματέα, κατατέθηκαν οι απόψεις-προτάσεις μας επί του Σχεδίου Νόμου με τίτλο "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" εστιάζοντας στα άρθρα ίδρυσης της νέας Σχολής Υπαξιωματικών και των Υπηρεσιακών Μεταβολών των Στελεχών. Παράλληλα και λόγω του περιορισμένου διατιθέμενου χρόνου, υποβλήθηκε και σχετικό αναλυτικό Υπόμνημα στο Προεδρείο της Επιτροπής. (δείτε εδώ το βίντεο)

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται ώστε, μέχρι τη συζήτηση-ψήφιση του Σ/Ν στην Ολομέλεια της ΒτΕ, να έχουν ενσωματωθεί με τη μορφή "νομοτεχνικών βελτιώσεων", εάν είναι εφικτό, το σύνολο των τεκμηριωμένων προτάσειων-εισηγήσεών μας.


(ακολουθεί η ομιλία του Γεν.Γραμματέα)



" Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές καλησπέρα σας, 

Είμαι ο Σμηναγός διοικητικός ε.α Ηλίας Ντούβλης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας και εκ μέρους των 2500 και πλέον αποφοίτων αυτής στα 64 χρόνια λειτουργίας της, με εντολή του Προέδρου Ταξχου ε.α. κ. Γεωργίου Ρούσσου, θα σας εκθέσω τις πάγιες θέσεις-προτάσεις μας επί των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Ενός νομοσχεδίου, του οποίου, σημαντικό μέρος των προτεινόμενων διατάξεων, επηρεάζει τόσο την υφιστάμενη λειτουργία των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας (στο εξής ΑΣΣΥ) όσο και τους αποφοίτους αυτών.

Ενός νομοσχεδίου ακόμη, που με τα τέσσερα πρώτα άρθρα του, παύει την εβδομηντάχρονη λειτουργία των τριών Σχολών Υπαξιωματικών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ. 

Ενός νομοσχεδίου τέλος, που επιχειρεί να ισοπεδώσει τη σαφή από δεκαετίες, ιεραρχική διάκριση των αποφοίτων ΑΣΣΥ, έναντι των συναδέλφων των Αξιωματικών, μη προελεύσεως παραγωγικών σχολών.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, θα επικεντρωθούμε σε δύο Κεφάλαια του νομοσχεδίου, ενώ για τα υπόλοιπα, καταθέσαμε σχετικό Υπόμνημα.

Στο πρώτο Κεφάλαιο που αναφέρεται στην ίδρυση της νέας Σχολής με το διακριτικό τίτλο ΣΜΥΑ και την ταυτόχρονη διάλυση των ιστορικών Σχολών ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ, αγνοώντας επιδεικτικά ίσως, ότι η κάθε προαναφερθείσα Σχολή, αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια, μια αυτόφωτη ακαδημία ανάδειξης μικρών ηγητόρων, ένα συναισθηματικό φάρο 13.000 χιλιάδων και πλέον συναδέλφων μας, που ακόμα και σήμερα φωτίζει τα βήματά τους. Ειλικρινά, δεν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει Πολιτική ή Στρατιωτική Αρχή, που θα πρότεινε τη διαγραφή τους με μια μονοκονδυλιά. Διότι με την κατάργησή τους, επιχειρούν να σβήσουν ένα κομμάτι της λαμπρής ιστορίας της Πολεμικής μας Aεροπορίας, επιχειρούν επίσης, χωρίς βέβαια να το καταφέρουν, να διαγράψουν από την καρδιά και την ψυχή των χιλιάδων αποφοίτων, την πρώτη νιότη τους, την αφετηρία της στρατιωτικής τους σταδιοδρομίας. 

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε αντίστοιχη διάλυση της ιστορικής Σχολής Ικάρων και της μετονομασίας της π.χ. σε Σχολή Αξιωματικών Αεροπορίας με αντίστοιχους τομείς τον Επιχειρησιακό (ιπτάμενοι, ελεγκτές αεράμυνας) και τεχνικό (μηχανικοί).

Προτείνουμε λοιπόν ευθέως, την άμεση απόσυρση του Πρώτου Κεφαλαίου του νομοσχεδίου, προκειμένου να ανασυνταχθεί πλήρως και να συμπληρωθεί με την αναφερόμενη στην αιτιολογική έκθεση αναβάθμιση της Σχολής.

Διαφορετικά, αντιπροτείνουμε τα κατωτέρω:

1ον. Η ονομασία της νέας Σχολής να είναι "Στρατιωτικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πολεμικής Αεροπορίας" (ΣΤΕΙΠΑ).

2ον. Για λόγους καθαρά διατήρησης της ιστορίας και παράδοσης των ενοποιούμενων και όχι καταργούμενων ή διαλυόμενων Σχολών, στις κατευθύνσεις της ενιαίας Σχολής, να δοθούν τα ιστορικά ονόματα αυτών, όπως προαναφέρθηκαν από τους αδελφούς Συλλόγους Αποφοίτων.

3ον. Στην παρεχόμενη εκπαίδευση να προστεθεί και η Πτητική Εκπαίδευση – θεωρούμε ότι πρόκειται περί αβλεψίας. 

4ον. Στην Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης να προστεθεί και η Οικονομική Υποστήριξη – και εδώ θεωρούμε ότι πρόκειται περί αβλεψίας. 

5ον. Να ρυθμιστεί νομοθετικά η ισοτιμία των πτυχίων αποφοίτων ΑΣΣΥ, με τα αντίστοιχα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

6ον. Οι ευδοκίμως αποφοιτούντες σπουδαστές, που σημειωτέον εισέρχονται σε αυτή με 17500 έως 19300 μόρια, να ονομάζονται Επισμηνίες της αντίστοιχης κατεύθυνσης - ειδικότητας.

Στο τέταρτο Κεφάλαιο περί υπηρεσιακών μεταβολών των Στελεχών, προτείνουμε:

1ον. Καταληκτικός βαθμός των αποφοίτων ΑΣΣΥ, να είναι αυτός του Σμηνάρχου για τους μη κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ όπως προέβλεπε ο ν.2439/96 και του Ταξιάρχου σε όσους καθίστανται πτυχιούχοι Σχολών ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αντίστοιχη πρόταση άλλωστε, υφίσταται στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τους Δικαστικούς Γραμματείς και τους Στρατιωτικούς Ιερείς.

2ον. Οι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΣΥ, να συνεχίσουν να είναι αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων συναδέλφων Αξιωματικών προελεύσεως μη παραγωγικών σχολών.

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, κύριε Υπουργέ, κ. ΑΝΥΕΘΑ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, 

σας μεταφέρουμε την αγωνία αλλά και την οργή των αποφοίτων ΑΣΣΥ της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στην προοπτική κατάργησης της εβδομηντάχρονης ιστορίας των Σχολών μας και ευελπιστούμε, ότι θα πρυτανεύσει η λογική ώστε, με τις κατάλληλες και ενδεδειγμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι ΑΣΣΥ των Ε.Δ. και οι απόφοιτοι αυτών, να αναβαθμισθούν ουσιαστικά, προς όφελος των ιδίων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πατρίδας.

Μην συνδέσετε το όνομά σας με τη διάλυση των ιστορικών αυτών σχολών για την δήθεν εξοικονόμηση λίγων ευρώ που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ. 

Οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ και σε κανένα.    



Σας ευχαριστώ ! "










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου