ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς κρατήσεων του 50% σε μισθούς και συντάξεις που επιβλήθηκαν από 1/8/2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας θέτουμε υπόψη, επιστολή που λάβαμε από το Δικηγορικό Γραφείο της κ. Ροδάνθης Πετραδέλλη & Συνεργατών, με δύο συνημμένα αφορώντα δικαιολογητικά για ε.ε. και ε.α. στελέχη, για τη δικαστική διεκδίκηση της αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς κρατήσεων του 50% σε μισθούς και συντάξεις που επιβλήθηκαν από 1/8/2012.

Ο ΣΑΣΥΔΑ προσεγγίζει θετικά την πρόταση του υπόψη Δικηγορικού Γραφείου, ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι, η επιλογή Δικηγορικού Γραφείου για την κατάθεση αγωγής, αποτελεί ατομική ευθύνη, αφού βέβαια ληφθεί υπόψη και η δυνατότητα μείωσης του κόστους σε περίπτωση ομαδικών αγωγών (20 και πλέον ενδιαφερομένων).



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΣΥΔΑ 




(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής και τα ενημερωτικά σημειώματα με απαραίτητα δικαιολογητικά για ε.ε. και ε.α. στελέχη)


" ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
  ΠΕΤΡΑΔΕΛΛΗ-ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ & Συνεργάτες
  Λ.Αλεξάνδρας 48, 11473 - Αθήνα
  Τηλ. 210-3245428 & 3318557
  FAX: 211-8008302
  Email: r.petradelli@yahoo.gr


Αξιότιμοι κύριοι,

Συνέχεια της ανακοινώσεώς μας στο φύλλο Απριλίου της ΗΧΟΥΣ των ΑΙΘΕΡΩΝ και με αφορμή σχετικά ερωτήματα των ενδιαφερομένων, σας γνωρίζουμε επιπρόσθετα τα ακόλουθα:

1. Οι πρόσφ
ατες αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ (1125 έως & 1128/2016), επισφράγισαν το δικαίωμα των ενδιαφερόμενων για την αναδρομική αποκατάσταση των μισθών των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας στα προς της 1-8-2012 επίπεδα, όπως κρίθηκε με τις αντίστοιχες υπ΄ αριθμ. 2192/2014 έως 2194/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ το 2014, με αναδρομική επιστροφή του συνόλου των μέχρι σήμερα μειώσεων της παρ. Γ΄ του ν. 4093/12. 


2. Οι ανωτέρω αποφάσεις σηματοδοτούν και ανάλογη αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των εν αποστρατεία στελεχών επισφραγίζοντας και την θετική έκβαση των αγωγών για όσους διεκδικήσουν δικαστικά την αναδρομική αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους.

3. Οι αιτήσεις που κατέθεσαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον Ιούλιο 2014 (ατομικά ή μέσω του γραφείου μας) τα ε.ε. και ε.α. στελέχη, δημιούργησαν ένα πλέγμα προστασίας των αναδρομικών και του δικαιώματος για την αναδρομική τους διεκδίκηση, πλην όμως η προστασία αυτή εκπνέει και δεν ανανεώνεται με νέα αίτηση για το ίδιο χρονικό διάστημα και προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή των αναδρομικών θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αγωγή.

4. Η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που κατέθεσαν αίτηση διακοπής παραγραφής μέσω του γραφείου μας έχει ενημερωθεί και έχει ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για κατάθεση αγωγής, ενώ παράλληλα έχουν εκδηλωθεί αυτόματα νέες ενέργειες για την προστασία και άλλων απαιτήσεών τους.

5. Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται όσοι εκ των κκ ενδιαφερομένων επιθυμούν να διεκδικήσουν δικαστικά την αναδρομική επιστροφή της διαφοράς των κρατήσεων του 50% που επιβλήθηκαν στους μισθούς και τις συντάξιμες αποδοχές τους από 1-8-2012, να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο μας έτσι ώστε να τους αποσταλεί φάκελος με πλήρες ενημερωτικό σημείωμα μαζί με τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά.

6. Όσοι διαθέτουν δυνατότητα χρήσης internet μπορούν να αναζητήσουν το πλήρες ενημερωτικό σημείωμα και τα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ και στις ιστοσελίδες των Συλλόγων, ΣΑΣΙ, ΕΣΜΑ, ΣΑΣΤΥΑ, ΣΑΙΡ, ΣΑΣΥΔΑ & Α.ΑΚ.Ε., ή να μας αποστείλουν e-mail στο r.petradelli@yahoo.gr προκειμένου να τους αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή τόσο το πλήρες ενημερωτικό όσο και τα δικαιολογητικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

   1. Όσοι εκ των κ.κ. ενδιαφερομένων δεν έχουν καταθέσει αγωγή ή αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο μας προκειμένου να μας δώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο και Αριθμό Μητρώου) για να καταθέσουμε εμείς για λογαριασμό τους αίτηση διακοπής παραγραφής χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή άλλη δέσμευση.

   2. Για όσα στελέχη αποστρατεύτηκαν μετά την 01-08-2012 και έλαβαν ή θα λάβουν ΕΦΑΠΑΞ με μειωμένες αποδοχές λόγω εφαρμογής της παρ. Γ΄ του ν. 4093/2012, έχουν δικαίωμα αναζήτησης της διαφοράς του ΕΦΑΠΑΞ που αναλογεί στον υπολογισμό με βάση τις αποδοχές, χωρίς τις περικοπές του ως άνω νόμου, (βλέπε σχετικό ενημερωτικό).

   3. Αναφορικά με την αναδρομική διεκδίκηση των κρατήσεων την βασιμότητα της διεκδίκησης και θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωσή σας με ανακοίνωση του γραφείου μας εν ευθέτω χρόνο. Ωστόσο, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ, το οποίο έκανε δεκτή πρόταση του γραφείου μας για την εκδήλωση ενιαίας ενέργειας για το σύνολο των εμπλεκομένων μελών με την κατάθεση ενιαίας αίτησης διακοπής παραγραφής προς το ΝΣΚ, προκειμένου, αφενός μεν να διακοπεί η παραγραφή και να δοθεί στους ενδιαφερόμενους ο απαιτούμενος χρόνος για την κατά βούληση εκδήλωση δικαστικών ενεργειών τους, αφετέρου να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και έξοδα.

Η υπόψη ενέργεια είναι προσφορά του γραφείου μας και δεν υπέχει οικονομική επιβάρυνση ή άλλη δέσμευση τόσο της ΕΑΑΑ, όσο και των ενδιαφερομένων.

Τέλος για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του γραφείου μας ή με μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

                                                                         


Αθήνα, 02-06-2016 

Με τιμή 

Ροδάνθη Πετραδέλλη 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Παρ΄ Αρείω Παγω 
                                                                                             & Μέλος Α.ΑΚ.Ε                                "




Δείτε εδώ το ενημερωτικό ενεργειών-δικαιολογητικών "εν ενεργεία" στελεχών

Δείτε εδώ το ενημερωτικό ενεργειών-δικαιολογητικών "εν αποστρατεία" στελεχών


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου