ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Λόγια καρδιάς από ένα απόφοιτο της 1ης Σειράς ...

" Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, ως απόφοιτος της 1ης σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και διατελέσας Διοικητής της να απευθύνω στη σημερινή επετειακή εορτή των 60 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της ΣΥΔ ένα σύντομο χαιρετισμό και λίγα επιγραμματικά λόγια  για την ιστορική αναγκαιότητα της συγκρότησής της και το διαχρονικό της πνεύμα.

Μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου η Ηγεσία της Π Α, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των λειτουργικών της δομών, αντιμετώπισε και την ήδη διαμορφωθείσα αδήριτη ανάγκη για ύπαρξη στο στελεχιακό της δυναμικό αρχικά μονίμων Υπαξιωματικών και στην εξέλιξή τους Αξιωματικών διοικητικής και επιχειρησιακής κατεύθυνσης, στελεχών αποφοίτων συγκροτημένης Σχολής. Έτσι, το 1946 έχουμε τη νομική θεμελίωση της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών, ενώ στις 11 Οκτωβρίου 1954 άνοιξε τις πύλες της η Σχολή μας και δέχθηκε τους Δοκίμους της 1ης σειράς. Τότε, είχα την τύχη να ήμουν και εγώ ένας από τους 71 εισελθόντες.
Η  ΣΥΔ, από τα πρώτα της βήματα, διαποτίστηκε από ένα πνεύμα ενταγμένο στους σκοπούς της Π Α, ένα πνεύμα που εκτιμώ ότι παραμένει διαχρονικό και διακριτό στο χώρο της, είναι προσαρμοσμένο στην εμβληματική ρήση της Σχολής μας "Γένοιο οίος έσσι  μαθών" και που έχει τρεις κεντρικούς άξονες :          
Πρώτο. Τη θεμελίωση στον Δόκιμο της πίστης για την αναγκαιότητα της ενσυνείδητης στρατιωτικής πειθαρχίας στα υπηρεσιακά δρώμενα, πειθαρχία που πρέπει να τον συνοδεύει σε όλο τον υπηρεσιακό του βίο.
Δεύτερο. Τη θεμελίωση στον Δόκιμο της αναγκαιότητας για μια διαρκή επιδίωξη της επαγγελματικής του πληρότητας και της πνευματικής του ανάτασης και με μια θεώρηση ότι η ευρύτητα και η πληρότητα των  γνώσεων, αλλά και η ηθική καταξίωση ενός ατόμου στο επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον είναι από τα ύψιστα και μη φθαρτά ανθρώπινα δημιουργήματα και
Τρίτο. Την αποδοχή από τον Δόκιμο της αναγκαιότητας για ακάματη προσφορά υπηρεσιών σε οποιοδήποτε υπηρεσιακό περιβάλλον. Το απαιτεί η φύση του επαγγέλματος ενός στρατιωτικού και σε αυτή τη φύση δεν χωρεί διχασμός.
Τελειώνοντας τη σύντομη αυτή αναδρομή στο παρελθόν, την εκτίμηση του παρόντος και την ενόραση της προοπτικής της Σχολής μας θα ήθελα να ευχηθώ μακροημέρευση στη Σ Υ Δ  και στους νέους Δοκίμους, από την οροφή των 80 ετών της ηλικίας μου και των 40 ετών της πραγματικής υπηρεσιακής μου διαδρομής στην Π Α, θα ήθελα να τους απευθύνω την παραίνεση να θέσουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους για την επαγγελματική και κοινωνική τους καταξίωση, που η ορμή της νιότης πιστεύω - και αυτό πάντοτε το πίστευα - ότι καθιστά τους στόχους αυτούς εφικτούς σε μεγάλο βαθμό.
Η έκφραση των ευχαριστιών εκ μέρους όλων των αποφοίτων της Σχολής μας  στη σημερινή Διοίκηση της ΣΥΔ  για την άψογη οργάνωση της επετειακής αυτής εκδήλωσης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Ευχαριστίες όμως μαζί με τις ευχές μας για την ευόδωση των σκοπών της 

                                                                                          Ευάγγελος  Δ.  Μαντής
                                                                                           Ταξίαρχος ε.α. 1ης ΣΥΔ
                                                                                            Πρώην Διοικητής ΣΥΔ    "




Εκφωνήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014 κατά την επετειακή εκδήλωση για τα 6οχρονα της ΣΥΔ


Ο κ. Μαντής είναι ο εμπνευστής και εκ των συνιδρυτών του ΣΑΣΥΔΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου