ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

5 Φεβρουαρίου 1991 ... όρος Όρθρυς ...

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991 μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ. Έπειτα από τρεις ημέρες έρευνας, το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες αναγνωρίζει τα συντρίμμια του C-130 στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.520m


Κανένας από τους 63 Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης.

Ανάμεσά τους και τρεις ΣΥΔίτες :




Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ως Εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία "63 Θυμάτων C-130 – 748" του Δήμου Πειραιά, για τους πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία του Διευθυντή του Β΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Υποπτεράρχου (Ι) κ. Αθανάσιου Ντινόπουλου, ως Εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) κ. Γεωργίου Μπλιούμη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, συγγενείς των θυμάτων, καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων και Ενώσεων.

Ο ΣΑΣΥΔΑ, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Ρούσσο-Ταξχο (Ο)ε.α.


Θα ζείτε για πάντα μέσα στις καρδιές μας ! ΑΘΑΝΑΤΟΙ !



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου