ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Διάσωση Αρχειακού & Μουσειακού Υλικού ΣΥΔ - επιστολή Τακτικού Μέλους ΣΑΣΥΔΑ στον κ. Α/ΓΕΑ

Μας κοινοποιήθηκε και δημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά, επιστολή Τακτικού Μέλους ΣΑΣΥΔΑ προς τον κ. Α/ΓΕΑ, σχετική με το αίτημα του Συλλόγου για διατήρηση μουσειακού χώρου της ΣΥΔ και στην ιστορική της έδρα/χώρο, στην Α/Β Σέδες.

Το Δ.Σ. ΣΑΣΥΔΑ, ευχαριστεί το μέλος μας για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, παροτρύνει δε τα Μέλη του, να προβαίνουν σε ανάλογες υποστηρικτικές ενέργειες επί αιτημάτων του Συλλόγου.



"                                                                                                                                                                       Λονδίνο, 7 Αυγούστου 2018


Αξιότιμο Αρχηγό ΓΕΑ,
Απτχο (Ι) κ. Χρήστο Χριστοδούλου,


ΘΕΜΑ: Διάσωση Αρχειακού-Μουσειακού Υλικού ΣΥΔ

Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ ΓΕΑ 
Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας, ως Απόφοιτος και Υπαρχηγός της 11ης (1964-1965) σειράς, ειδικότητας Πληροφοριών, παραιτηθείς από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας μετά από πενταετή παραμονή, προκειμένου να ακολουθήσω Ακαδημαϊκή καριέρα, εξακολουθώ όμως να διατηρώ όχι μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες αλλά και την εκτίμησή μου για τις σημαντικές  δεξιότητες που απέκτησα από την όλη παραμονή μου.
Αν και έχουν μεσολαβήσει πενήντα και πλέον χρόνια από τότε, η είδηση της κατάργησης της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών ειλικρινά με συντάραξε.
Φυσικά ακολουθεί η ενσωμάτωσή της, για επιχειρησιακούς λόγους φαντάζομαι, σε ένα νέο ενιαίο φορέα, απόφαση η οποία δεν αφήνει περιθώρια σχολιασμού ή αμφισβήτησης έστω αν αυτή επικεντρώνεται στο Κλεινόν Άστυ της Παλλάδας Αθηνάς.
Βλέπετε όμως η περίοδος των εφηβικών μας χρόνων αυτών της δημιουργίας, των ονείρων και των προσδοκιών παραμένει πάντα ισχυρή όσα χρόνια και αν περάσουν.
Αντικρίζοντας μία φωτογραφία ενός τεράστιου μπλε φορτηγού μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Σχολής, στην Αεροπορική Βάση του Σέδες, όπου και η ιστορική έδρα της Σχολής δε μπορούσε παρά να έρθουν στις σκέψεις μου, ισχυρές αναμνήσεις από την καθημερινότητά μου ως Δόκιμου Υπαξιωματικού, στον χώρο αυτόν προκαλώντας ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα πολλά χρόνια έναν ισχυρό συνειρμό από φωνές αλλά και εικόνες στους διαδρόμους, τους θαλάμους, στις τάξεις, στο εστιατόριο, τη Λέσχη, το Ραφείο, ναι το ραφείο όπου με αγωνία αλλά και υπερηφάνεια προβάραμε τις στολές εξόδου.
Ακόμα θα μπορούσε κανείς να ακούσει τα προστάγματα των αναφορών στους μακρύς διαδρόμους ή και στο προαύλιο, ακούσματα που θα ήθελαν πολύ χρόνο να καταγραφούν προκειμένου να περιγράψουν ένα κόσμο μόρφωσης, διάπλασης χαρακτήρων, αφοσίωσης και ισχυρών δεσμών, τον κόσμο της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών.
Ως συντάκτης αυτής της επιστολής θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω Κύριε Αρχηγέ ότι τα κίνητρά μου προέρχονται και από την πεποίθηση ότι εκπροσωπώ τις χιλιάδες Αποφοίτων των 54 σειρών της ΣΥΔ οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απετέλεσαν ή αποτελούν σημαντικά στελέχη του όπλου της Αεροπορίας.
Αυτός ο χώρος Κύριε Αρχηγέ είναι ιστορική ανάγκη να διατηρηθεί και να λειτουργεί ως οδηγός στους νέους και νέες υποψηφίους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στο όπλο.
Σκέφτομαι τις ημέρες του εορτασμού του Προστάτη της Αεροπορίας μας, στις αρχές Νοεμβρίου κάθε χρόνου νέες και νέοι ακόμα και μεγαλύτεροι πρώην και εν ενεργεία στελέχη να προσέρχονται στην Αεροπορική Βάση στο Σέδες και να ζουν μέσα από τις περιγραφές των ξεναγών, τις φωτογραφίες και τα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα που θα εκτίθενται ,  μια  λαμπρή ιστορία αυτή της ΣΥΔ  και κατ' επέκταση του όπλου της Αεροπορίας.
Εκτιμώ ότι το αντίθετο δε θα το επιτρέψετε να συμβεί  επειδή  πιστεύω  ότι ανήκετε σε εκείνη την ομάδα των ανθρώπων που δεν αποφασίζουν να γίνουν ξεχωριστοί όμως αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστά πράγματα.
Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ,
επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τις σχετικές, τεκμηριωμένες, προτάσεις που σας κατέθεσε τον Ιούλιο 2018, το Προεδρείο του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Διοικητικών Υπαξιωματικών ιδιαίτερα με αυτή που αφορά την ανάλογη αξιοποίηση του οικίσκου,  ανατολικά του προαυλίου του κτιρίου της ΣΥΔ, στην Αεροπορική Βάση του Σέδες
Προσωπικά θα προτιμούσα φυσικά, τη διατήρηση του υπάρχοντος εξαιρετικού μουσειακού χώρου στο ισόγειο του κεντρικού  κτιρίου της Σχολής ακόμα και με τυχόν παράλληλες ανάλογες χρήσεις, όπως συμβαίνει με εξαιρετικά αποτελέσματα στη χώρα όπου ζω ως συνταξιούχος πλέον της Βρετανικής Κυβέρνησης. 
Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη για την έκταση του κειμένου της επιστολής μου, όμως τόσο τα συναισθήματα  όσο και τα αισθήματα αλλά και ο ρεαλισμός είναι δύσκολο να  περιορισθούν περισσότερο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

(επιθυμία του συντάκτη να μην αναφερθούν εδώ τα στοιχεία του)



Κοιν.:  Σύλλογο Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ)      "






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου