ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Χειροτονία ΣΥΔίτη Αξιωματικού ε.α. στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Μετά από 64 χρόνια λειτουργίας της ΣΥΔ, 53 σειρές και 2497 απόφοιτους, η οικογένεια των ΣΥΔιτών συμπεριέλαβε στους κόλπους της, τον πρώτο ιερέα.  


Το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και πλήθος κόσμου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η εις διάκονον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Παντελεάκου, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος θα υπηρετεί ως άμισθος κληρικός την Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Μετά την προσφώνηση του χειροτονούμενου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο είπε μεταξύ άλλων: "Τώρα από την στολή του αξιωματικού της Αεροπορίας έρχεσαι μετά την σύνταξή σου, εδώ στην Εκκλησία για να ενδυθείς την άλλη στολή, εκείνη του ιερού ράσου με την χειροτονία σου. Έχεις προσόντα και τάλαντα. Πολλά απ' αυτά τα απέκτησες στις Ένοπλες Δυνάμεις που επί τόσα χρόνια υπηρέτησες. Κυρίως έχεις την μεγάλη αρετή της υπακοής και της πειθαρχίας. Αυτά θα τα χρειαστείς γιατί όλα στην Εκκλησία γίνονται κατά την τάξιν .... χειροτονείσθε στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αυτό όχι μόνο να το ενθυμείσθαι αλλά να αποτελεί μεγάλη αφορμή πρός μίμηση των Αγίων Αποστόλων. Διάκονοι Χριστού ήταν, έτσι και εσύ. Προχώρησε με ακλόνιτη πίστη στη διακονία σου και να είσαι προσεκτικός. Προχώρησε σε άλλες τώρα πτήσεις όχι με το αεροπλάνο που επαξίως εργάσθηκες, αλλά σε πτήσεις πλέον πνευματικές, σε πτήσεις στις καρδιές των ανθρώπων."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το πολυπληθές εκκλησίασμα συνεχάρη τον νέο διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας και του ευχήθηκαν να έχει καλή και αγία διακονία. (πηγή Ιερά Μητρόπολη Μάνης)

Ο κ. Παντελεάκος Κωνσταντίνος του Θωμά, κατετάγη το 1985 με την 26η σειρά ΣΥΔ και έλαβε την ειδικότητα του Αμύνης Αεροδρομίων.  Αποστρατεύθηκε το 2010 με το βαθμό του Σμηναγού.


Το Δ.Σ. ΣΑΣΥΔΑ εκ μέρους όλων των ΣΥΔιτών,  του εύχεται πάντα ΑΞΙΟΣ και Καλή Διακονία !

4 σχόλια :

 1. Πανάξιος. Πρέπει να είναι σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπράβο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πανάξιος. Πρέπει να είναι σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπράβο του.
  Ελ.Σφακτός/ΣΑΣΜΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άξιος. Να είσαι γερός και δυνατός και να μας συμπεριλαμβάνεις στις προσευχές σου. Την ευλογία σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή