ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αναστολή Λειτουργίας 348 ΜΤΑ - απόσυρση αεροσκαφών RF-4E "Phantom II"

Εμφάνιση 348_afisa.jpg


   Η πρόσφατη απόφαση της ΠΑ για ολοκλήρωση του προγράμματος απόσυρσης του Α/Φ RF-4E εντός του 2017, πέρα από το σημαντικό επιχειρησιακό σκέλος, έχει και ιστορική διάσταση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 
   
   Η Μοίρα με έτος ιδρύσεως το 1953 (ως Σμήνος) και από το 1955 (ως Μοίρα) έχει παρουσία στους ελληνικούς ουρανούς για εξήντα τέσσερα (64) συναπτά έτη. Κατά την μακρόχρονη λειτουργία της Μοίρας με τα ελληνικά εθνόσημα χρησιμοποιήθηκαν τα Α/Φ F-84G Thunderjet, RT-33A Shooting Star, RF-84F Thunderflash και RF-4E Phantom II, ενώ ήταν εκατοντάδες οι Ιπτάμενοι που πέταξαν με τα προαναφερθέντα Α/Φ και χιλιάδες οι τεχνικοί που το συντήρησαν. Παράλληλα, φέτος το RF-4E διάγει το τριακοστό ένατο (39) έτος υπηρεσίας του στη ΠΑ δεδομένης της πρώτης του πτήσης με τα Ελληνικά εθνόσημα στις 3 Νοεμβρίου 1978 ερχόμενο από το Saint Louis των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

   Η ΠΑ, τιμώντας αυτό το ιστορικό γεγονός, διοργανώνει την τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και απόσυρσης των αεροσκαφών RF-4E, στην 110 Πτέρυγα Μάχης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

   Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Zευς" και Τ-6 "Δαίδαλος". 

   Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑ (www.haf.gr). 



1 σχόλιο :

  1. ΕΚΤΙΜΏ ΟΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑς, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗς ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή