ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

1946-2016 ... 70 χρόνια Κέντρο Κατάταξης-Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πολεμικής Αεροπορίας



Η 124ΠΒΕ βάζει τα γιορτινά της και στα πλαίσια εορτασμού με επετειακή εκδήλωση, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016,γιορτάζει τα 70χρονα του Κέντρου Κατάταξης Ν/Σ.

Η ιστορία της Μονάδας αρχίζει από την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου το 1946 συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Σμηνιτών. Τον ίδιο χρόνο μεταφέρθηκε στον Άραξο, για να λάβει λίγο αργότερα τη σημερινή ονομασία.

Από τον Άραξο η Μονάδα μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, στη σημερινή της θέση, τον Αύγουστο του 1973.

Τον Νοέμβριο του 2012, η Μονάδα λειτούργησε ως διακλαδικό κέντρο κατάταξης και εκπαίδευσης Ν/Σ οπλιτών και των τριών κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων.

Από τον Ιούλιο του 2014 έως και σήμερα η Μονάδα κατατάσσει και εκπαιδεύει Ν/Σ οπλίτες του ΣΞ και της ΠΑ.

Οι ΣΥΔίτες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη Μονάδα, μιας και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εκπαιδευτικού προσωπικού της εδώ και δεκαετίες !

Αποστολή της Μονάδας είναι η παροχή βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στους νεοσύλλεκτους του ΣΞ και της ΠΑ, καθώς και στους ΕΠΟΠ της ΠΑ. Επιπλέον, στη Μονάδα παρέχεται εκπαίδευση ειδικότητας σε στελέχη και στρατευσίμους ειδικότητας Αμύνης Αεροδρομίων. 

Σήμερα, για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, η Μονάδα διαθέτει :

   -   Τρεις (3) Μοίρες Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (1ηΜΕΝ - 2ηΜΕΝ - 3ηΜΕΝ)
   -   Τη Μοίρα Εκπαίδευσης Τοπικής Άμυνας (ΜΕΤΑ).
   -   Πίστες εκπαίδευσης 90 000 τ.μ.
   -   Διδακτήρια με είκοσι οκτώ (28) αίθουσες διδασκαλίας.
   -   Αμφιθέατρο 1000 θέσεων.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η επετειακή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Μονάδας και χωρίζεται σε τρία μέρη :

Στο πρώτο μέρος θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, στα πρώτα βήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από αφηγήσεις, εικόνες και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό.

Στο δεύτερο μέρος θα ανατρέξουμε στην ιστορία της θητείας των Στρατευσίμων στην Π.Α., γνωρίζοντας τις στολές, τον οπλισμό, τις ειδικότητες και τα κατορθώματα στους Εθνικούς Αγώνες.

Το τρίτο μέρος θα κλείσει με την απόδοση τριών μουσικών μερών του Ύμνου στην Ελευθερία, από τις χορωδίες Ορφέας Τρίπολης, Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.


Ο ΣΑΣΥΔΑ, επίσημα προσκεκλημένος, θα εκπροσωπηθεί από το Σγό (ΥΑΔ)ε.α. Γέωρ. Βούλγαρη (27ης σειράς).

Το Δ.Σ. του ΣΑΣΥΔΑ,   κ α λ ε ί   όλους τους ΣΥΔίτες, Μέλη μας και μη, να παραστούν στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου